Meer dan 500 banen bedreigd bij Kuehne + Nagel in Nijvel

De logistieke dienstverlener Kuehne + Nagel heeft de sluiting aangekondigd van zijn distributiecentrum in Nijvel, dat de supermarkten van Carrefour bevoorraadt. 549 banen worden bedreigd. De reactie van de vakbonden liet niet lang op zich wachten.

Volgens het persbericht van de directie van Kuehne + Nagel “kan de vestiging in Nijvel de uitdagingen van de distributie van droge en verse producten niet aan”. Zij ziet zich dus “genoodzaakt aan te kondigen dat zij de vestiging in Nijvel tegen het najaar van 2022 zal sluiten. Op deze site werken 549 mensen die daarom ontslagen moeten worden. De directie geeft ook aan dat zij de informatie- en overlegprocedure voor collectief ontslag met de sociale partners start. De vestiging in Nijvel zou jaar na jaar aanzienlijke verliezen lijden ondanks verschillende reorganisatieprocedures en heeft geen vooruitzicht op rentabiliteit om het merk Carrefour vanuit Nijvel te blijven voeren.
Droge en verse producten zullen door andere vestigingen van de logistieke groep worden behandeld. De site van Kontich voor droge goederen en de site van Kampenhout voor verse goederen.
Deze aankondiging heeft de woede gewekt van de vakbonden, die spreken van “sabotage” door de directie, die alles in het werk zou hebben gesteld om de vestiging in Nijvel te laten verdwijnen en de activiteiten naar Vlaanderen over te brengen. Setca verklaart zelfs dat het in oorlog is met K+N. Voorlopig komen er geen goederen meer binnen of buiten. Sommigen zijn ook verbaasd over de keuze van Kampenhout, dat slechts vijftig kilometer van Nijvel ligt… Ook bij Supertransport (een dochteronderneming van de groep Jost), dat instaat voor het vervoer van goederen van Nijvel naar de supermarkten van Carrefour, heeft woensdag een buitengewone ondernemingsraad vergaderd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo