Lamberet naar ‘zero emissie’ gekoeld vervoer

Op de Solutrans beurs zal Lamberet verschillende wereldprimeurs voorstellen, waaronder twee belangrijke evoluties van zijn SR2 oplegger die gericht zijn op een gekoeld transport zonder bijkomende CO2 uitstoot.

De eerste van deze nieuwe opleggers is de multi-temp SR2-e, die gebruik maakt van een Trak’r traileras met energieterugwinning geleverd door SAF. De energie die tijdens het remmen wordt teruggewonnen, wordt opgeslagen in een batterijpakket dat de elektrische koelgroep van energie voorziet. Indien nodig kan het pack ook worden opgeladen via het elektriciteitsnet wanneer het voertuig stilstaat. Lamberet noemt dit een ‘plug-in hybride’ versie. De tweede maakt gebruik van een Bosch brandstofcel en een Carrier Transicold koelgroep. De multi-temperatuur SR2 FresH2 heeft geen batterijpakket nodig en is daarom lichter dan de SR2-e.

Lamberet wil ook elektrische oplossingen op de markt brengen waarbij zonnepanelen op het dak van de carrosserie worden geïntegreerd om back-up stroom te leveren voor de batterijen van de koelinstallatie. Een Renault Trucks D ZE 26 Tonnes zal dit demonstreren op Solutrans.

De Franse carrosseriebouwer innoveert ook met een Multiplex-connecttoepassing die spraakbediening van de achterklep, hefdeuren, verlichting, enz. integreert, en met een automatisch immobilisatiesysteem. Dit systeem maakt gebruik van RFID-technologie (geïnstalleerd op de laadkaai en op de oplegger) om te voorkomen dat de vrachtwagen start wanneer een heftruckin de buurt nog aan het werk is.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo