Mercedes GenH2 Truck

Mercedes begint tests op openbare weg met waterstoftruck

Daimler Truck, vroeger bekend als Mercedes-Benz Trucks, is al sinds april 2021 bezig met het testen van zijn waterstoftruck, de GenH2 Truck, op de testbanen van het bedrijf. Maar nu heeft het merk in oktober 2021 de toelating gekregen van de Duitse overheid om op de openbare weg te beginnen testen. De GenH2 zal daarbij tegenover de concurrentie worden geplaatst.

Het prototype van de Mercedes-Benz Trucks GenH2 werd in september 2020 voorgesteld op de IAA in Hannover, toen nog met erg futuristische looks. Het huidige testmodel ziet er veel meer uit als een gewone truck van Mercedes, enkel de stickers geven het weg dat dit een prototype is.

1.000 km rijbereik

Na een halfjaar te hebben getest op de privétestbanen van Daimler Truck, heeft de Mercedes GenH2 Truck nu eindelijk de toelating gekregen van de Duitse overheid om de openbare weg op te gaan. In eerste instantie gaat het om de B462 bij Rastatt, waar de GenH2 tegenover de batterij-elektrische Mercedes eActros en waterstof- en bovenleidingtrucks van de concurrentie zal worden geplaatst. Het doel van de Mercedes GenH2 is een rijbereik van minstens 1.000 km op één tankbeurt. Tegen 2027 moet het model op de markt komen. Daarbij zullen ze volgens Daimler Truck vooral worden ingezet voor zwaarder langeafstandsvervoer.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo