Descartes lanceert AI-oplossing om rittenplanning te verbeteren

Softwarebedrijf Descartes verbetert de rittenplanning en mobiele oplossingen met artificial intelligence (AI) en machine learning (ML). Hiermee kunnen planners de meest optimale routes creëren aan de hand van een grondige evaluatie van verschillende configuratiescenario’s. 

Het hoofdelement van de vernieuwde software is Descartes AI Advisor, een configuratie- en monitoringsmodule die zorgt ervoor dat verschillende configuratiescenario’s worden vergeleken en geëvalueerd. Aan de hand van deze evaluaties worden de meest optimale routes gecreëerd. Daarnaast zijn er ML-algoritmen toegevoegd aan de locatie-, transit- en stoptijdberekeningen. Hierdoor worden de voorspellingen van deze berekeningen continu geoptimaliseerd op basis van real-world input. “Zo zijn organisaties in staat om zeer nauwkeurige rittenplanning te creëren met efficiëntere routes. De verbeteringen vereenvoudigen en automatiseren de systeemafstelling waardoor grotere modelnauwkeurigheid en betere operationele resultaten behaald worden. Zo zijn klanten onder andere in staat om leveringsafspraken dynamisch in te plannen en realtime routes te berekenen. Ze krijgen ook meer inzicht in de vlootprestaties”, zegt Sergio Terros, Senior Vice President van Descartes.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo