DSV lanceert High Value Cargo in wegtransport

Voor het transport voor hoogwaardige goederen lanceert de Nederlandse transport- en logistiekprovider DSV een nieuwe service met drie beveiligingsniveaus.

High Value Cargo werd door de divisie Road van DSV speciaal ontwikkeld voor het veilig transport van hoogwaardige goederen. De kernpunten zijn op beveiliging gerichte processen, realtime zichtbaarheid en proactieve interventie binnen de toeleveringsketen. DSV rolt de service nu uit in Nederland, met de bedoeling ze weldra ook in België te introduceren.

DSV citeert cijfers van sectororganisatie TAPA (Transported Asset Protection Association) om de noodzaak van beveiligd ladingtransport kracht bij te zetten. In 2020 waren er, op basis van het Cargo Theft Annual Report 2020 van TAPA, 6.463 bij TAPA gemelde ladingdiefstallen in de EMEA-regio. Volgens TAPA is dit slechts het topje van de ijsberg en zal het aantal ladingdiefstallen nog stijgen.

DSV is, begrijpelijk, terughoudend over de details van deze dienstverlening, maar de grote lijnen zien eruit als volgt: het bedrijf zet een ploeg van gescreende en getrainde chauffeurs in, de vloot is gecertificeerd volgens de TAPA TSR (Trucking Security Requirements) 1, 2 en 3-standaarden, en het bedrijf beschikt over een FSR compliant cross-dock, douane en eigen equipmentcenter. Alle parkeerlocaties worden grondig gescreend en geauditeerd, routes worden intensief gepland en de chauffeurs krijgen tijdens de rit instructies. De dienst wordt aangeboden met drie verschillende serviceniveaus: standard, advanced en premium.

DSV gebruikt ook boxtrailers met verschillende elektronische bewakingsmiddelen. Ook bestaat de optie om twee chauffeurs per wagen in te schakelen. Alle vrachtwagens en opleggers zijn bovendien uitgerust met GPS en worden permanent gevolgd vanuit DSV’s 24/7 High Value Cargo control towers. Op basis van tweewegcommunicatie en geofencing wordt elke 5 minuten een statusinterval-update gegeven. De dienstverlening wordt voortdurend geactualiseerd via interne training door TAPA-getrainde en geautoriseerde auditors.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo