Met Dina komt Heppner voor het eerst in België

De Franse groep Heppner heeft zijn eerste stappen in België gezet met de overname van Dina, een familiebedrijf dat gevestigd is in Ternat en gespecialiseerd is in 24-uurs distributie in de gehele Benelux.

Dina werd opgericht in 2007 en wordt momenteel geleid door Dimitry de Koker. De onderneming organiseert haar koeriersactiviteiten vanuit een terrein van 5.000 m2 in Ternat met 32 laadperrons. Dagelijks worden een veertigtal voertuigen ingezet (waaronder 8 onder eigen vervoersvergunning). Eind 2020 had Dina rechtstreeks 38 mensen in dienst en realiseerde zij in 2021 een omzet van 12 miljoen euro.

Heppner daarentegen is een van de belangrijkste Franse koeriersspecialisten, maar was buiten Frankrijk alleen aanwezig in Duitsland en Spanje. In november 2017 zette de Franse groep zijn eerste stappen in de Benelux door HaCas in Nederland over te nemen, dat sindsdien Heppner-HaCas is geworden en ongeveer 35 mensen in dienst heeft. “De integratie van de activiteiten van Dina met die van Heppner is uitstekend nieuws voor onze klanten die hun activiteiten in de Benelux willen ontwikkelen. De synergieën die voortvloeien uit onze respectieve operationele, geografische en technische expertise zullen een grote troef zijn om onze internationale expertise te versterken, onze klanten en partners steeds meer gepersonaliseerde aanbiedingen te doen en toekomstige ontwikkelingskansen te grijpen”, aldus Jean-Thomas Schmitt, algemeen directeur van de Heppner Group. In de praktijk zal Dina autonoom blijven opereren met haar netwerk van nationale partners, terwijl zij bevoorrechte toegang krijgt tot het internationale netwerk van de Heppner-groep.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo