Featured Video Play Icon

[VIDEO] Van Dievel Transport gaat volledig paperless in nieuw gebouw

Van Dievel Transport is verhuisd naar een nieuw pand in Mechelen. Met deze vernieuwing komt er ook een technologische revolutie: de stap naar een volledig papierloze werking. Alles, van de opdrachten tot de werkbladen van de chauffeurs en de boekhouding, verloopt nu digitaal. Belangrijk als je de chauffeurs van vandaag wil laten groeien tot de ‘vrachtwagenpiloten’ van morgen, zo legt directeur Louis De Wael ons uit.

“Binnen 10 jaar gaan we enkel meer richting automatisatie en digitalisatie via apps gaan. Daarom duwen we onze chauffeurs, of onze ‘vrachtwagenpiloten’, nu al richting het gebruik van de smartphone als werkmiddel.” Van Dievel is al lang een koploper wat betreft IT-integratie en digitalisatie, een pioniersrol die het bedrijf wil blijven verderzetten. Daarom zag Managing Director Louis De Wael zijn kans schoon om met de verhuis van Van Dievel, die al enkele jaren werd voorbereid, volledig om te schakelen naar een digitale, paperless werking.

Smartphone als boordcomputer

Dat betekent dat de chauffeurs geen papieren werkbladen meer krijgen, de planning wordt rechtstreeks naar hun werktelefoon doorgestuurd, die ook dienst doet als boordcomputer onderweg. Elke opdracht komt ook via het systeem binnen en elke rit wordt volautomatisch doorgestuurd naar de facturatie. Een grote stap voor sommigen, zo geeft De Wael toe: “Er zijn een paar collega’s die het er moeilijk mee hebben. Maar de overgrote meerderheid is tevreden en past zich aan. Ook de oudere chauffeurs gaan mee in het verhaal, wat toch geen evidentie is.”

Familiecultuur

Dat Van Dievel chauffeurs heeft die tot aan hun pensioen, en soms zelfs erna, voor het bedrijf blijven rijden, komt volgens De Wael door de cultuur van het familiebedrijf. “We behandelen onze werknemers echt als mensen en we willen dat ze zich steeds op hun gemak voelen in hun job. Dat proberen we nu ook meer uit te stralen naar de buitenwereld toe met onze communicatie en ons maandelijks jobcafé. Het is een uitdaging om de tekorten in te vullen, zeker omdat we blijven groeien, maar we slagen er toch in om chauffeurs aan te trekken. En met onze Transport Academy leiden we ze op, ook al hebben ze nog geen rijbewijs, tot chauffeurs en vervolgens tot vrachtwagenpiloten, die klaar zijn voor de uitdagingen van morgen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo