Boes Transport richt filiaal in Italië op

Boes Transport, een bedrijf dat gespecialiseerd is in depannage, autotransport en repatriëring, bevestigt haar ambities met de komst van nieuwe partners en de opening van een filiaal in Italië. Op termijn wil het Wellens transportbedrijf nog andere compounds bouwen in Europa.

Om de internationaliseringsstrategie kracht bij te zetten kunnen Kris en Frank Boes rekenen op twee nieuwe partners: Pieter Smeets, partner bij consultingbedrijf Moove Forward, helpt de groei te managen en Leen Claes (HR-experte in de logistieke sector). Met vereende krachten werd op 14 januari Automoove.it BV boven de doopvont gehouden waarbij deze holding als eerste wapenfeit de Italiaanse vennootschap Boes Trasporti Italia SRL aan het Gardameer opricht. De zoektocht naar een Site Manager is dan ook volop aan de gang.

In België heeft Boes Transport een eigen vloot van zeven voertuigen. De Roemeense dochteronderneming Boes Car Transport SRL in Cluj-Napoca heeft er dertien. “Deze Romeense vestiging gaan we niet verder continueren. Het actief zal naar Italië verhuizen”, aldus Pieter Smeets. “We starten met zeven vrachtwagens in Italië, maar het groeiplan voorziet 20 wagens tegen de zomer van 2027. De investering in een eigen site zal twe emiljoen euro bedragen”, preciseert Frank Boes. Op langere termijn denken de partners achter Automoove.it aan andere compounds ’tussen Sicilië en Noordkaap’. Daarnaast zal Boes Transport 3 miljoen euro investeren in een nieuwe site en diensten.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo