De Watergroep en Water-link zetten in op Suivo IoT-oplossingen

Suivo heeft twee mooie contracten binnengehaald bij de twee Vlaamse drinkwaterbedrijven De Watergroep en Water-link. De assets worden uitgerust met een tag, een sensor of een tracker die via positiebepaling data capteert en digitaal ter beschikking stelt in het Suivo IoT Cloud Platform en bij Water-link wordt er ook een slimme koppeling gecreëerd met keuringspecialist Vinçotte.

De Watergroep zal 860 personenwagens en een 80-tal stuks groter rollend materieel digitaal laten traceren met een Hydrogen-tag en een badgelezer die verbinding maken met de cloudsoftware van Suivo. De technische medewerkers van De Watergroep zullen zich met hun personeelsbadge identificeren wanneer ze een van de voertuigen, graafmachines, tractors, bestel- of vrachtwagens gebruiken. “Door in realtime op de hoogte te zijn van de locatie en de staat van het materieel zullen onze technische medewerkers, teammanagers en ondersteunende diensten efficiënter kunnen werken”, zegt Sammy Wuyts, directeur Bedrijfsondersteunende Diensten bij De Watergroep. “Wanneer er ergens een dringende interventie nodig is, zullen we meteen weten welke medewerkers en voertuigen het dichtstbij zijn om de opdracht uit te voeren en waar zich op dat moment de machines bevinden die we daarvoor nodig hebben”, stelt ICTprojectmanager Cristina Orodel.

Bij Water-Link gaat de samenwerking zelfs een stuk verder. Sinds 2018 werkt Water-Link samen met Suivo om ongeveer 2600 assets op te volgen. Begin 2021 besloot Water-Link om nog uitgebreider aan Asset Management te doen. Omdat die assets periodiek gekeurd worden door Vinçotte, onderzocht Water-Link of er door een koppeling met de MyVinçotte omgeving administratieve tijd bespaard kon worden. “Deze koppeling maakt het mogelijk om keuringen accurater op te volgen en ervoor te zorgen dat de opmerkingen beheerd worden. ” Eerst moesten de databases van Water-Link en Vinçotte met elkaar leren communiceren in dezelfde taal”, zegt Dirk Hufkens, Fleet manager bij Water-Link. “Dit gebeurt via een Suivo API. Water-Link is ‘owner’ van de data, Vinçotte blijft verantwoordelijk voor het resultaat van de keuringen. Elke nacht doet de API een check van de MyVinçotte webapplicatie om te zien welke inspecties die dag gebeurd zijn. De keuringsinfo wordt asset per asset  overgenomen en dus één op één gematcht met de data van Water-Link.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo