Opnieuw grote daling van inschrijvingen lichte bedrijfsvoertuigen

Na een erg zwakke maand januari, met een daling van 39,6%, zijn ook de inschrijvingscijfers van februari 2022 van de markt voor lichte bedrijfsvoertuigen erg zwak. Vergeleken met vorig jaar zijn er 30,3% minder nieuwe LCV’s ingeschreven in België.

4.869 nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen kwamen in handen van hun eigenaars in februari 2022, een daling van 30,33% tegenover 2021 (6.989 exemplaren). Als we de (eveneens erg slechte) cijfers van januari 2022 meetellen, zitten we met een daling van 34,8% gecumuleerd. Volgens sectorfederatie Febiac, dat de cijfers verstrekt, zijn deze rode cijfers het gevolg van de halfgeleidercrisis.

Inschrijvingen op merkniveau

Op merkniveau stond Peugeot op kop in februari, voor Renault en Mercedes. Ford, dat vorig jaar nog op de eerste plaats stond deze tijd van het jaar, moet nu genoegen nemen met plaats 4 in februari. Gecumuleerd (januari+februari) is de volgorde Peugeot, Mercedes, Ford. Mercedes en Toyota zijn de enige merken in de top 10 die meer hebben verkocht in de eerste twee maanden van 2022 dan het jaar voordien.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo