VPD bundelt krachten met Star Service Group

Het Franse netwerk Star Service, dat gespecialiseerd is in “last mile delivery”, heeft een eerste stap gezet in zijn internationaliseringsstrategie door een samenwerkingsovereenkomst te sluiten met de Belgische groep VPD-ARID, die gespecialiseerd is in de levering van volumineuze goederen.

In Frankrijk heeft Star Service “last mile”-leveringsdiensten ontwikkeld die gericht zijn op verschillende specifieke sectoren: Retail, Automotive, Gourmet en Healthcare. De groep is vaak gegroeid door overnames en vandaag leveren zij al hun diensten intern met 47 vestigingen in Frankrijk en meer dan 4.580 werknemers. Het internationaliseringsproject is enkele jaren geleden ontstaan, en het is in België dat Star Sezrvice zijn eerste stappen zet.

De eerste stappen werden gezet door een associatie met de VPD-ARID-groep, in de vorm van een joint venture. “Van een overname kun je niet spreken”, verklaart Steven De Bruyn, CEO van VPD-ARID. “Star Service neemt een participatie in de holding die de operationele bedrijven van de groep overkoepelt. Maar de huidige aandeelhouders blijven en het hele managementteam blijft in functie.”

VPD stelt momenteel meer dan 180 mensen tewerk in België en is gespecialiseerd in het transport, de distributie en de levering van volumineuze goederen. VPD biedt ook cross-docking, warehousing en orderverzameldiensten vanuit negen depots in het hele land, met een totale opslagoppervlakte van meer dan 35.000 m2. De alliantie zal VPD in staat stellen een nieuwe activiteit te ontwikkelen, zoals de woordvoerder van Star Service uitlegt: “Er is een sterke vraag naar ‘last mile’ levering van farmaceutische producten, en het is met deze activiteit dat wij onze activiteiten in België zullen starten. Wij zullen VPD voorzien van de expertise van Star Service op het gebied van e-commerce levering, maar ook op het gebied van temperatuur gecontroleerde farmaceutische producten en producten voor de gezondheidszorg.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo