Featured Video Play Icon

[VIDEO] Het nieuwe magazijn van GOBO uit Lanaken

GOBO Transport & Logistics uit Lanaken heeft een nieuw magazijn gebouwd, met heel wat nieuwigheden voor het bedrijf: de eerste betonbouw, de eerste keer dat het rekken gebruikt en de eerste keer dat er in de hoogte wordt gebouwd. CEO Jurgen Gobyn legt uit waarom dit nieuwe magazijn nodig was.

“Het nieuwe magazijn is er gekomen vanwege plaatsgebrek”, zegt Gobyn. “Onze klanten breiden uit en we hebben ook een groot contract van Amazon afgesloten, waarbij we een bepaald soort verpakking ontvangen van vier verschillende fabrieken en die vervolgens vervoeren naar alle DC’s van Amazon in Europa.” In het magazijn, dat we konden bezoeken net voor de branding aan de buitenkant werd aangebracht, waren inderdaad al palletten te zien van Amazon.

12 meter vrije hoogte

“Nieuw voor ons is ook dat we extra in de hoogte gaan, ook omdat de grond zo schaars is geworden. Al onze andere magazijnen hebben een vrije hoogte van 6 meter, hier zitten we aan 12 meter. Het is ook de eerste keer dat we in beton bouwen en met rekken werken, die zijn geleverd door Jungheinrich. De rekken zijn ook voorzien van draadroosters, omdat we met verschillende formaten palletten werken.”

Lokalisatie met QR-codes

Naast de technische nieuwigheden voor GOBO, wordt er ook gewerkt aan enkele technologische innovaties die voor meer efficiëntie en dus minder fouten moeten leiden. “We werken aan een lokalisatiesysteem met QR-codes, waarbij de heftruckchauffeur de code te zien krijgt via een scherm en die kan scannen via een app. Per verdieping wordt ook een unieke QR-code getoond. Zo kunnen we exact de locaties van de goederen bijhouden en verminderen we het risico op fouten.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo