Cargo Floor trekt familie Essers aan als minderheidsaandeelhouder

De Nederlandse fabrikant van moving-floor trailers Cargo Floor heeft zopas een kapitaalverhoging afgerond om zijn expansie te kunnen voortzetten. Tot de twee nieuwe aandeelhouders behoort EFO, het investeringsfonds van de familie Essers.

In iets meer dan 30 jaar is Cargo Floor een referentie geworden op het gebied van schuifvloeropleggers, waarmee alle soorten bulkgoederen of gepalletiseerde goederen kunnen worden geladen en gelost zonder te kantelen. Het Nederlandse bedrijf groeit gestaag maar wil zijn ontwikkeling buiten Europa versnellen, vooral in de Verenigde Staten. Anderzijds, zo verklaarde voormalig grootaandeelhouder Marco de Baat aan de Nederlandse website Quotenet.nl, waren er geen vooruitzichten dat het bedrijf zou worden overgenomen door de nieuwe generatie.

Het Belgische investeringsfonds Smile Invest (waarvan Urbain Vandeurzen het bekendste gezicht is) werd dus de hoofdaandeelhouder van Cargo Floor, met de steun van het EFO-fonds, dat een minderheidsaandeelhouder werd. EFO (dat staat voor Essers Family Office) is het investeringsfonds van de familie Essers dat haar internationale logistieke netwerk inbrengt in Cargo Floor.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo