Dachser test twee verschillende waterstoftrucks

Dachser zet zijn onderzoek naar emissievrije aandrijving voort en zal volgend jaar in twee Duitse steden twee vrachtwagens op waterstof van verschillende fabrikanten in gebruik nemen.

In Maagdenburg wil Dachser een 27-tons Hyundai Xcient inzetten die 18 pallets kan vervoeren met een actieradius van 400 kilometer. Het zal koerierstaken uitvoeren in de omgeving van Maagdenburg en ’s nachts naar de Dachser-vestiging op de luchthaven Berlijn-Schönefeld reizen, waar het aan een tandemoplegger met wissellaadbak zal worden gekoppeld. Het voertuig zal worden gehuurd van H2 Delivery Truck Pool.

Iets later zal Dachser een Bluepower 1938 FCEV truck in gebruik nemen die door de Faun Group dochter Enginius is geproduceerd op basis van een Mercedes-Benz Econic. Het zal het stadscentrum van Hamburg bedienen (foto). Het is een 19-tons bakwagen die tot 18 pallets kan vervoeren. De actieradius wordt geschat op 250 kilometer.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo