Adecco wil 4.000 vacatures heftruckchauffeurs opvullen met mobiele training

Uitzendgroep Adecco start een mobiel opleidingstraject voor heftruckchauffeurs en magazijniers. Het bedrijf investeert in drie mobiele VR-simulatoren om jaarlijks meer dan 400 heftruckers en orderpickers voor de Belgische arbeidsmarkt op te leiden. Vandaag staan er 4.000 vacatures open in ons land en solliciteren er amper twee kandidaten per openstaande job, vaak zonder de juiste opleiding. Dankzij dit project kunnen kandidaten opleiding volgen in een levensechte virtuele omgeving. 

Volgens Adecco zijn bestaande klassieke opleidingen niet voldoende om de duizenden vacatures op te vullen. De trainingen zouden niet aantrekkelijk genoeg zijn, en bovendien nopen ze bedrijven ertoe hun magazijnruimte aan te passen om de nodige ruimte voor training te kunnen voorzien. De inzet van simulatoren moet daar verandering in brengen. Adecco wil in 2022 al 200 chauffeurs klaarstomen voor de arbeidsmarkt. De uitzendgroep maakt zich sterk om vanaf 2023 minstens 400 chauffeurs per jaar op te leiden. Kandidaten volgen de theoretische lessen thuis digitaal en zakken dan af naar het logistieke bedrijf waar ze de praktijk met levensechte simulaties onder de knie krijgen. Adecco heeft België uitgekozen om de VR-simulatoren als eerste land uit te testen. Er is bewust voor België gekozen, omdat de krapte op de arbeidskracht hier zeer hoog is én omdat de Belgische economie sterk staat in logistiek en transport. Na het pilootproject in België, schaalt Adecco het aantal simulatoren verder op en rolt Adecco het project uit op wereldschaal.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo