T&L sector kent grootste percentage niet-Belgen

Elke vierde werknemer in de transport & logistieke sector in ons land heeft niet de Belgische nationaliteit. Hiermee spant de T&L sector de kroon. Dit beweert HR-groep Acerta op basis van een analyse van een set van 345.000 werknemers in dienst bij 28.500 werkgevers, waaronder 17.500 werknemers in dienst bij 1.200 werkgevers in de transport en logistieke sector.

Over alle sectoren heen is het aandeel niet-Belgische werknemers 15%. “Het aandeel buitenlandse werknemers in transport/logistiek is over de laatste acht jaar bijna verdubbeld”, zegt Leen Smeets, HR-expert bij Acerta Consult. “Transport en logistiek gaat per definitie voorbij landsgrenzen. Hindernissen als taal en specifiek diploma, die in nogal wat sectoren wel spelen, spelen hier veel minder een rol.  De arbeidskrapte noopt ook bedrijven om verder te kijken dan de eigen landsgrenzen, en in de sector is men het gewend om met internationale documenten te werken. Hier weegt een rijbewijs ook meer door dan een diploma van een specifieke opleiding.”

Van de buitenlanders die in België in transport & logistiek aan het werk zijn, komen de meesten – in volgorde van grootte van aandeel – uit: Bulgarije, Marokko, Roemenië, Frankrijk en Turkije.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo