Transuniverse Forwarding neemt Apmex over

Transuniverse Forwarding neemt het groepagebedrijf Apmex International Forwarding uit Evergem over. Alain Merckx, de oprichter van Apmex, mag gerust met pensioen gaan: de continuïteit  is verzekerd.

Apmex is in 2003 opgericht door Alain Merckx. Het bedrijf is gespecialiseerd in de groepagetrafieken op West-Europa, met de klemtoon op het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en de Benelux-distributie. Apmex telt vandaag zes medewerkers en realiseert een jaaromzet van zo’n 2,5 miljoen euro. Het bedrijf is gezond en geniet een uitstekende reputatie maar Alain Merckx gaat in mei 2023 met pensioen en had geen familiale opvolger. “Daarom ging ik op zoek naar een overnemer die de continuïteit zou waarborgen en de kwaliteit zou handhaven. Die vonden we in Transuniverse Forwarding. Een bijkomend voordeel voor ons personeel is dat onze zetel in Evergem op een paar kilometer van die van Transuniverse in Wondelgem is gelegen.” De opslagplaats van 10.000 m2 die Apmex in Evergem exploiteert, wordt eveneens door Transuniverse overgenomen. Alle medewerkers maken de overstap en Alain Merckx blijft aan boord tot eind april 2023 om de integratie te begeleiden.

Voor Frank Adins, voorzitter van Transuniverse Forwarding, is deze overname een duidelijke win-win voor beide bedrijven. “Apmex doet eigenlijk hetzelfde als Transuniverse, maar op een kleinere schaal. Deze integratie verstevigt dus onze positie in de groepage op een aantal kernlanden. Dankzij de goede banden van Apmex met zijn transportpartners verzekeren we ons tevens van extra capaciteit, wat in de huidige marktomstandigheden niet evident is. En we verwelkomen nieuwe collega’s met een bewezen knowhow. Omgekeerd kunnen we de klanten van Apmex een bredere waaier aan bestemmingen aanbieden. En voor het personeel ontstaan daarnaast nieuwe doorgroeimogelijkheden”.

Voor Transuniverse is schaalvergroting een must. “Voor de transportsector zijn het bijzonder uitdagende tijden, onder meer door de hoge brandstofprijzen, de impact van de inflatie op de loonkost en de steeds stijgende transportprijzen ten gevolge van de slinkende vrachtwagencapaciteit. Die extra kosten kunnen we niet integraal doorrekenen, waardoor de marges zwaar onder druk staan. Dat baart me zorgen. Het is dus meer dan ooit zaak om goed naar het bord te kijken. Om deze uitdagingen aan te gaan, beslisten we onder meer om schaalvergroting na te streven. De overname van Apmex past in deze strategie. Die biedt de mogelijkheid om de kosten breder te spreiden en tegelijkertijd de capaciteit uit te breiden”, voegt Frank Adins toe. “Wij blijven overigens uitkijken naar een verdere schaalvergroting: als ze onze werking versterken, meer capaciteit verzekeren en de kosten gunstig beïnvloeden, zullen andere acquisities volgen. Verkennende gesprekken zijn nu al aan de gang.”

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo