Wat verdient een chauffeur bij Waberer’s?

Net als veel andere Europese transportbedrijven heeft Waberer’s te kampen met een tekort aan chauffeurs. Sinds 1 augustus past het Hongaarse bedrijf een nieuwe beloningsmethode toe en heeft het zelfs publiekelijk bekendgemaakt wat een chauffeur verdient.

De Poolse website Trans.info spotte (en vertaalde) de inhoud van deze video die Waberer’s op 24 augustus op zijn Facebook-account plaatste. Bódi István (die zichzelf voorstelt als “Transport Human Resources Operations Specialist”) laat zien hoe de chauffeurs sinds 1 augustus zijn betaald:

  • het bedrijf betaalt hetzelfde dagtarief voor alle werkdagen, zelfs als het een feestdag is, bv. 30 000 HUF netto (ongeveer 75 euro) voor internationale chauffeurs die niet naar het VK reizen en geen ADR-vervoer verrichten. Voorheen betaalde Waberer’s minder op zon- en feestdagen voor internationale chauffeurs
  • Chauffeurs die naar het VK rijden, krijgen meer betaald: 33.000 HUF per dag (plus of min 85 euro) en een bonus van 15.000 HUF (37 euro) voor elke oversteek van het Kanaal.
  • Bestuurders krijgen een bonus als ze brandstof besparen (500 HUF per liter, of ongeveer 1,25 euro per liter!)
  • Zij krijgen ook een bonus van 20 HUF (0,05 euro) voor elke extra afgelegde kilometer boven een vooraf bepaalde drempel.
  • Er zijn ook ADR bonussen.

Een chauffeur van Waberer kan dus tussen 1.900 en 2.500 euro per maand verdienen, afhankelijk van zijn vaardigheden, de landen waar hij naartoe reist, zijn rijstijl en de extra kilometers die hij rijdt. Zoals Trans.info aangeeft, bedraagt het gemiddelde salaris in Hongarije 936 euro per maand.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo