Werkgelegenheidsvooruitzichten blijven goed

Volgens de ManpowerGroup Barometer verwachten werkgevers in de sector Transport & Logistiek ook in het vierde kwartaal personeel aan te nemen, hoewel de Nettotewerkstellingsprognose lager is dan in het vorige kwartaal.

Veertig procent van de door ManpowerGroup onderzochte bedrijven is van plan hun personeelsbestand tegen eind december uit te breiden, terwijl 20% van de werkgevers van plan is hun personeelsbestand in te krimpen. In het algemeen blijven de vooruitzichten positief, maar de netto werkgelegenheidsvooruitzichten dalen met 17 procentpunten kwartaal op kwartaal tot +20%.

“In een steeds onzekerder economisch klimaat dat gekenmerkt wordt door geopolitieke spanningen, verhoogde kostendruk en stijgende inflatie, toont onze enquête aan dat de werkgevers uit de sector Supply Chain /Logistiek ina veerkrachtig zijn door op het vlak van tewerkstelling op koers te blijven,” zegt Sebastien Delfosse, Managing Director van ManpowerGroup BeLux. “Ondanks het feit dat werkgevers geconfronteerd worden met een ongekend tekort aan talent – dire op de vier wordt er in België door getroffen –, zijn ze nog steeds bereid het risico te nemen om mensen aan te werven en melden aanhoudend positieve aanwervingsplannen ondanks een scherpe daling ten opzichte van het vorige kwartaal.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo