Volvo Trucks bouwt elektrische vrachtwagens in Gent

Vanaf zomer 2023 bouwt Volvo Trucks elektrische vrachtwagens in Gent. De constructeur gebruikt daarvoor dezelfde productielijn waar ook zijn diesel- en lng-trucks worden gebouwd. De elektrische ambities van Volvo zijn niettemin groot: tegen 2030 moeten elektrische trucks goed zijn voor de helft van Volvo’s totale vrachtwagenproductie. 

Volvo maakte zijn elektrische plannen vanochtend bekend in Gent. Volgens ‘De Tijd’ plant de constructeur een investering van liefst 75 miljoen euro in batterijproductie. Daartoe wordt een nieuwe assemblagehal van 12.000 vierkante meter gebouwd. Zoals Volvo nu ook al zijn eigen dieselmotoren ontwikkelt, wil het dat ook gaan doen met de batterijmodules die het elektrische truckgamma moeten aandrijven. De Gentse batterijfabriek moet operationeel zijn in 2025, synchroon met de Volvo-batterijcellenfabriek in het Zweedse Skövde. Hoeveel extra jobs deze evolutie met zich meebrengt voor de productiesite in Gent is momenteel nog onduidelijk.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo