Nick Celis, Naval Inland Navigation en ECS multimodale Baanbrekers 2022

Met een interactief event werden dinsdagavond de Baanbrekers-awards uiitgereikt. De winnaars: Naval Inland Navigation als Baanbreker Binnenvaart, ECS als Baanbreker Spoor en Nick Celis als Multimodale Ambassadeur 2022.

Met de Baanbrekers-trofee worden bedrijven bekroond die een bijzondere bijdrage leveren aan de mobiliteit in Vlaanderen. De nadruk ligt daarbij op duurzame en multimodale oplossingen. In de aanloop naar het event werd via online voting de persoonlijke eretitel ‘Multimodale Ambassadeur 2022’ reeds toegewezen. Deze ging naar Nick Celis, zaakvoerder bij Hambos Logistics van de bouwmaterialengroep André Celis. Voor Celis is de trofee de bekroning van jarenlang koppig geloof in de binnenvaart. “Toen we zo’n tien jaar geleden begonnen met transport via het kanaal Leuven-Dijle werden we nog uitgelachen. Nu zijn we de grootste vervoerders op die route”, klinkt het.

ECS mocht de award voor Baanbreker Spoor mee naar huis nemen vanwege zijn ambitieuze plannen in het spoorgoederenvervoer: in 2030 wil het bedrijf 65% van zijn goederen per spoor vervoeren. Daartoe worden ook nieuwe logistieke sites ontwikkeld. Naval Inland Navigation mag zich Baanbreker Binnenvaart noemen. Het bedrijf levert begin volgend jaar zijn eerste River Drone af, een binnenschip van de nieuwe generatie dat klaar is voor autonoom varen, alternatieve aandrijvingen en grotere ladingvolumes.

Goed nieuws ook voor het project Multimodaal.Vlaanderen. Met de goedkeuring van Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters zet het zijn missie voort in de periode 2022-2027.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo