Prologis ontwikkelt unieke 50.000m² langs A 12 in Boom [Advertorial]

Ontwikkelaar Prologis bouwt in Boom aan een nieuwe logistieke site met een oppervlakte van 50.000 vierkante meter. Het is de enige site van deze omvang die in 2023 beschikbaar wordt langs de belangrijkste logistieke as van België.

Het nieuwe distributiecentrum, waarvan de oplevering wordt verwacht in het derde kwartaal van 2023, is dankzij zijn futureproof design en duurzame oplossingen een uniek project. Daarnaast is het eerder uitzonderlijk dat langs de drukbezette logistieke as Antwerpen-Brussel een dergelijke oppervlakte ter beschikking wordt gesteld. Op dit moment wordt onderhandeld met verschillende geïnteresseerde partijen, zowel een eindgebruiker als een logistiek dienstverlener.

Prologis Park Boom DC2 biedt 39 laadkades, een mezannine en kantoorruimtes. Het distributiecentrum heeft een vrije hoogte van 12 meter en is gebouwd volgens de BREEAM-specificatie “Very Good”. Om die score te behalen worden de kantoren uitgerust met waterbesparing, realtime monitoring van het energieverbruik en maken ze gebruik van wamtepompen om te verwarmen of te koelen. De 10.000 zonnepanelen die geïnstalleerd zullen worden, zijn samen goed voor 5,1 MWp. Dit grote volume zorgt ervoor dat het nieuwe DC energiepositief zal zijn – er wordt meer energie geproduceerd en terug op het net gebracht, dan dat er wordt verbruikt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo