Team HoWest wint achtste editie TL Hub Business Game

Een van de twee teams die hogeschool HoWest afvaardigde naar de TL Hub Business Game mag de overwinning in de achtste editie op haar naam schrijven. De studenten supply chain management beantwoordden de uitdagende business case die was opgesteld door een jury van DHL-professionals met een gedetailleerde en realistische oplossing. 

In totaal vijf ploegen dongen op 6 december in Ternat mee naar de overwinning in de TL Hub Business Game: twee teams van HoWest, naast delegaties van HoGent, Hech (Luik) en Helha (La Louvière). Deze vijf finalistenteams werden geselecteerd uit liefst vijfentwintig inzendingen van logistiekopleidingen uit het hele land. De business case die de studenten moesten oplossen, werd aangeleverd door een panel DHL-professionals, aangevoerd door Frank Van Hille, managing director van DHL Parcel in de Benelux, en zijn collega’s Karel Mertens, Arne Dehandschutter, Erik De Backere en Lars Peterse. Concreet wilde het DHL-team een antwoord op de vraag hoe het bedrijf meer transporten kon laten uitvoeren door eigen chauffeurs (60% tegenover 33 %vandaag) en hoe het eigen wagenpark efficiënter benut kon worden. Kortom, een business case waarin studenten de complexe logistieke keten, de heersende krapte op de arbeidsmarkt én de economie van het vlootbeheer met elkaar moesten verzoenen.

In een nipte nek-aan-nekrace met het andere HoWest-team, haalde de equipe van Dennis Bultijnck, Joyce Franke, Xaviera Mingoen, Emma Verstraete, Dylan Counye, Warre Grammens en Cel Tahon, bijgestaan door docent Mario Demets, de overwinning. Zij ontwierpen een forecasting- en clusteringmodel en brachten ook de Bradford-factor – een HR-term die de impact van absenteïsme in de organisatie meet – in stelling, onder de ronkende titel “Find a healthy balance between own drivers and service partners in line with a smart fleet management”. Met klinkend resultaat.

Juryvoorzitter Frank Van Hille is enthousiast. “Het is zeer spannend geweest, maar de manier waarop ze de analyse uitvoeren en onderbouwen heeft het verschil gemaakt.” Voor DHL is het belangrijk om bij dit soort gelegenheden aanwezig te zijn, beklemtoont Van Hille. “De studenten van vandaag zijn de leiders van morgen. Die moet je vandaag al beginnen op te leiden. Als je denkt dat begeleiding en training duur is, bedenk dan eens wat onwetendheid kost.”

Theorie én praktijk kwamen aan bod, want de dag werd afgesloten met een rondleiding in de gebouwen van DHL Parcel in Ternat.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo