Trimble legt 1,88 miljard op tafel voor acquisitie Transporeon

Het Amerikaanse softwarebedrijf Trimble koopt het Duitse logistieke dataplatform Transporeon. Trimble legt daar 1,88 miljard voor op tafel, maakt het bedrijf bekend. Momenteel gebruiken wereldwijd zo’n 145.000 carriers en 1.400 verladers het Transporeon-platform. 

Trimble ziet wel brood in het cloudgebaseerde model van Transporeon. De toepassing is nu al geïntegreerd met zo’n 3.000 ERP’s en transportmanagementsystemen. Via het platform werden in 2022 liefst 25 miljoen transporten uitgevoerd. Transporeon heeft volgens Trimble een sterk financieel profiel met terugkerende inkomsten die meer dan 90% van de totale inkomsten vertegenwoordigen. Bovendien heet Transporeon al 15 jaar winstgevend te zijn. De huidige eigenaars van Transporeon, het overnamefonds Hg, zetten Transporeon al in het voorjaar in de etalage.

Niet onbelangrijk: het managementteam van Transporeon blijft aan boord. Stephan Sieber, CEO van Transporeon, zegt. “We hebben een opmerkelijk platform opgebouwd en een aanhoudende winstgevende groei gerealiseerd om een leider te worden in deze aantrekkelijke markt. Deze transactie geeft ons de ruimte om wat we hebben gecreëerd naar het volgende niveau te tillen door ons krachtige Europese platform te verenigen met Trimble’s Noord-Amerikaanse carrier-gerichte platform. Ik ben verheugd deel uit te maken van het Trimble-team voor deze volgende fase van groei.”

Trimble betaalt 1.88 miljard euro voor de overname, deels uit eigen middelen en deels gefinancierd via nieuwe leningen. Verwacht wordt dat de deal rond raakt in de eerste helft van 2023, na de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo