In Singapore rust DHL zijn bestelwagens uit met Michelin ‘airless’ banden

DHL Express heeft aangekondigd dat het tegen eind 2023 luchtloze Michelin UPTIS-banden zal gebruiken voor last-mile leveringen in Singapore. De eerste met deze banden uitgeruste voertuigen zijn momenteel bezig met de eerste leveringen in het kader van het proefprogramma.

Volgens Michelin heeft het partnerschap met DHL het bedrijf in staat gesteld vooruit te lopen op het schema en worden de eerste Michelin UPTIS-banden nu in reële omstandigheden op de markt gebracht. De Michelin UPTIS band combineert een wiel met een tubeless band die niet lek kan. Het is bedoeld voor auto’s en bestelwagens. De lucht is vervangen door een revolutionaire structuur die het voertuig kan dragen. Deze structuur zorgt voor de robuustheid van het wiel en garandeert rijcomfort en veiligheid, aldus de fabrikant, die ook beweert dat het aantal banden dat door lekken wordt gesloopt daardoor wordt beperkt.

Met deze band wil DHL de productiviteit van het wagenpark optimaliseren en de bedrijfscontinuïteit garanderen door problemen met de bandenspanning en lekke banden te voorkomen. Christopher Ong, Managing Director van DHL Express Singapore: “Als pionier in groene logistiek zijn we verheugd om samen met Michelin luchtbanden te testen op onze voertuigen in Singapore. In het kader van onze duurzaamheidsinspanningen hebben wij 80 voertuigen in ons wagenpark omgebouwd tot elektrische bestelwagens. Met deze samenwerking zetten we weer een stap voorwaarts in ons streven om onze last mile-activiteiten groener te maken en de CO2-uitstoot van het wereldwijde DHL-netwerk tot nul te reduceren.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo