De haven van Göteborg geeft voorrang aan elektrische vrachtwagens

Dit is het soort beslissing dat navolging zal krijgen… Om de overgang van het wegvervoer naar “nuluitstoot” te versnellen, creëert de APM-terminal van de Zweedse haven van Göteborg een toegangsweg voor elektrische vrachtwagens en geeft deze voorrang op dieselvrachtwagens. De maatregel treedt in werking op 1 maart 2023.

De eerste elektrische vrachtwagen kwam half januari de APM-terminal binnen. Skaraslättens Transport heeft al een tweede aan zijn vloot toegevoegd en is van plan binnenkort een derde aan te schaffen voor pendeldiensten tussen twee terminals in de haven van Göteborg. Een andere vervoerder (niet genoemd in het persbericht, maar alle tekenen wijzen op DFDS Logistics) zal naar verwachting binnenkort ook 100% elektrisch gaan rijden in hetzelfde gebied. Dit is nog relatief klein in vergelijking met de 1000 vrachtwagens die dagelijks via APM Terminals Göteborg passeren, maar APM Terminals en verschillende andere havenspelers willen andere vervoerders aanmoedigen om het voorbeeld van Skaraslättens Transport te volgen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo