Tevva op waterstof slaagt voor wintertest

De Britse fabrikant Tevva zet de ontwikkeling voort van een dubbele reeks elektrische trucks op basis van een Iveco Eurocargo-chassis en -cabine. Onlangs werd de waterstofaangedreven versie met succes getest in winterse omstandigheden.

Het bijzondere van de Tevva-truck is dat hij zowel een brandstofcel als een lithium-ionbatterij gebruikt die als range extender fungeert, volgens hetzelfde model dat de Stellantis-groep toepast voor zijn lichte bedrijfsvoertuigen. De test van 1000 kilometer werd uitgevoerd bij temperaturen onder nul en op een route van Londen naar Berwick-on-Tweed, een stadje aan de Engels-Schotse grens. Op de terugweg kon de vrachtwagen 560 kilometer rijden zonder te tanken, wat de ingenieurs van Tevva als een veelbelovend resultaat beschouwen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo