Transporteur ACT start hulpactie Turkije en wil zelf hulpgoederen leveren in rampgebied

De zware gevolgen van de aardbevingen in Turkije en Syrië laten ook de Antwerpse transporteur ACT niet onberoerd. Begrijpelijk, wanneer je bedenkt dat de zaakvoerders en heel wat medewerkers van dit bedrijf Turkse roots hebben. ACT wil snel naar het rampgebied met een transport van hulpgoederen. 

ACT stelt een deel van zijn magazijnen aan de Bellestraat in Antwerpen open voor het verzamelen van hulpgoederen. Het gaat dan om de meest ‘basic’ voorzieningen zoals warme winterkleren en -schoenen, dekens, tenten, conserveerbare voeding, babyvoeding, hygiëneproducten, zaklampen en powerbanks.

“De ramp in Turkije heeft heel veel emoties losgemaakt in ons bedrijf”, zegt Anouk Mathieu van ACT. “Veel medewerkers hadden meteen de reflex om hun thuisland hulp te bieden. Het Turkse consulaat heeft ook al snel contact opgenomen met ons bedrijf om hulpgoederen te verzamelen.”

ACT is ook van plan om zo snel mogelijk tien volle containers met hulpgoederen naar het rampgebied te voeren met eigen vrachtwagens. “We zijn momenteel de vergunningen in orde aan het brengen om meteen te kunnen vertrekken en ervoor te zorgen dat de goederen op de juiste plaats terechtkomen”, zegt Anouk Matthieu.

Wie de hulpactie wil ondersteunen kan terecht bij ACT op het nummer 0471 22 12 93

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo