DP World Antwerp Gateway gebruikt vingerafdrukken

DP World gebruikt voor het eerst vingerafdruktechnologie op zijn Antwerp Gateway-terminal. Het doel is de ophaling van containers te beveiligen.

DP World testte de Certified Pick up (CPu) software in de Antwerp Gateway terminal samen met de logistieke bedrijven Katoen Natie en Van Moer, in samenwerking met NxtPort, het digitale platform van Port of Antwerp-Bruges. DP World wil het containervervoer veiliger maken door de oude identificatie- en ophaalprocessen (via pincode) los te laten en te vervangen door technologie op basis van vingerafdrukherkenning.
Concreet worden vrachtwagenchauffeurs via hun Alfapass geregistreerd op het NxtPort CPu-platform. Vervolgens kunnen ze containers ophalen op voorwaarde dat hun vingerafdrukken overeenkomen met de betreffende containers.
Dirk Van den Bosch, CEO van DP World in Antwerpen: “Het succes van ons pilootproject met Van Moer en Katoen Natie is de eerste stap naar de verdere uitrol van CPu bij alle stakeholders en voor alle transportmodi in 2023. We hopen dat de industrie de voordelen van meer veiligheid binnen containerterminals zal inzien en deze technologie in de hele toeleveringsketen zal invoeren.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo