Kia lanceert reeks elektrische bestelwagens

Kia gaat in Zuid-Korea een nieuwe fabriek bouwen om zeer specifieke gamma’s voertuigen te produceren die volledig kunnen worden aangepast aan de behoeften van bepaalde soorten klanten. De Koreaanse fabrikant mikt vooral op lichte bedrijfsvoertuigen.

Kia noemt deze PBV’s (voor Purpose-Built Vehicles): elektrische voertuigen die worden geproduceerd op basis van ‘cellen’ die kunnen worden gecombineerd volgens de behoeften van specifieke klanten of groepen klanten. Dit is maatwerk, dat Kia als volgt omschrijft: “De cellulaire methode is een strategie voor proceslay-out die bestaat uit het groeperen van machines of werkstations die worden gebruikt om vergelijkbare producten of onderdelen te vervaardigen. Het doel van de cellulaire methode is om een efficiënter en flexibeler productieproces te creëren door de afstand die materialen en producten tijdens de productie moeten afleggen te verkleinen. Bij de cellulaire methode worden machines zodanig opgesteld dat de stroom van materialen en producten tussen werkstations wordt geoptimaliseerd, met als doel de stilstandtijd te minimaliseren, de kosten te verlagen en de productiviteit te verhogen.”

Het eerste voertuig dat uit deze fabriek komt, zal een middelgroot voertuig zijn dat geschikt is voor verschillende carrosserietypes. Kia mikt bijvoorbeeld op de shuttlemarkt voor personenvervoer of pakketbezorgingsdiensten. Een ander groter model is gepland voor later, met name gericht op de markt voor de bezorging van verse producten. Er is echter nog geen informatie vrijgegeven over de vraag of deze nieuwe elektrische bestelwagens in Europa op de markt zullen komen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo