Solutrans 2023 steeds internationaler

Sommige beurzen zitten zeker niet in een crisis: de 17e editie van Solutrans lijkt opnieuw een groot succes te worden, met name dankzij een zeer sterke betrokkenheid bij de grote thema’s van dit moment.

Solutrans 2023 wordt gehouden van 21 tot 25 november 2023 in Lyon Eurexpo. Wat begon als een regionaal evenement is uitgegroeid tot een grote internationale beurs, ook al weerleggen de initiatiefnemers (de Franse carrosseriefederatie) de eenvoudige term “beurs”. In dat opzicht lijkt de editie van 2023 een succes te worden, met meer dan 90% van de oppervlakte (zes hallen) al gereserveerd en dertien fabrikanten van zware vrachtwagens aanwezig (alleen Volvo Trucks zal afwezig zijn, officieel omdat de Zweedse fabrikant “geen nieuwe producten te presenteren heeft”). Een volle zaal ook voor getrokken materieel (de historische kernactiviteit van Solutrans), en de beurs heeft net de bevestiging gekregen van de deelname van alle merken van de Stellantis-groep, die zich bij Renault en Ford zullen voegen aan de kant van de lichte bedrijfsvoertuigen.

Al deze exposanten zullen er alles aan doen om op hun stand de grote thema’s van de beurs, te beginnen met de vergroening van het wegvervoer in al zijn vormen, tot leven te brengen. We kunnen dus heel wat nieuwigheden verwachten op het gebied van alternatieve aandrijving, maar ook retrofitting (een bijzonder actief fenomeen in Frankrijk) en cargobikes, waaraan een “realistische” testzone zal worden gewijd.

Ook aan het programma van conferenties, workshops en andere interactieve onderdelen is veel aandacht besteed. Dit programma zal meer internationaal gericht zijn dan in het verleden. Ten slotte zullen de International Truck of the Year, International Van of the Year, International Pick-up Award en International Truck Innovation Award worden uitgereikt tijdens de gala-avond.

De organisatoren hopen dan ook op nog meer buitenlandse bezoekers, waaronder heel wat Belgen, aangezien ons land de derde grootste leverancier van bezoekers aan Lyon is.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo