CEVA Logistics en Toyota Motor Europe testen vrachtwagen op waterstof

Het prototype van de vrachtwagen is door de Nederlandse constructeur VDL Groep ontworpen voor Toyota Motor Europe (TME). CEVA’s aankoop van het prototype zal gedeeltelijk worden gefinancierd door de Duitse overheid. 

Logistiek dienstverlener CEVA zal het prototype in bezit nemen en integreren in de activiteiten tegen de tweede helft van 2023. Dankzij de waterstoftruck verwacht CEVA de CO2-voetafdruk te verminderen met minstens 690 ton tijdens de testperiode van vijf jaar.

Het pilotprogramma zal CEVA naar eigen zeggen in staat stellen om de waterstoftrucks verder te evalueren, vooruitlopend op de wereldwijde industrialisatie van de technologie, die tegen het einde van dit decennium van start zou moeten gaan. De waterstoftruck wordt toegewezen aan een specifiek traject tussen twee locaties van TME. De bevoorrading van waterstof gebeurt via bestaande stations die tussen die locaties beschikbaar zijn.

De aankoop van het prototype door CEVA zal voor een deel gefinancierd worden door het Duitse Federale Ministerie van Transport en Digitale Infrastructuur met 383.923,20 euro in het kader van het federale financieringsprogramma “Klimaatvriendelijke bedrijfsvoertuigen en infrastructuur” (KsNI).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo