Ninatrans rijdt voor DHL en Formule 1

DHL is de belangrijkste logistieke partner van Formule 1® en vervoert al het materiaal van de organisatie tussen de verschillende Europese circuits. Dit jaar rijdt de vloot van DHL voor het eerst op HVO, en de voertuigen worden ingezet door Ninatrans.

Ninatrans en de Belgische tak van DHL zijn al lang partners, dus het was heel natuurlijk dat de Leuvense transporteur de partner van DHL werd voor deze nieuwe campagne. Ninatrans laat 18 Volvo FH ‘full options’ trekkers rijden en die rijden op HVO100, een biobrandstof waarmee elk voertuig zijn CO2-uitstoot met 60% kan verminderen in vergelijking met zijn diesel-equivalent. Zoals Paul Fowler, hoofd van DHL Motorsports Logistics, uitlegt, kan elke truck rijden met een MTM van 40 ton en tot 3.500 kilometer afleggen op zijn brandstoftanks van 1.000 liter.

Voor DHL Motorsports Logistics is dit echter pas de eerste stap op weg naar een totale vermindering van de CO2-uitstoot, want de Formule 1 heeft de ambitie om in 2030 ‘Net Zero’ te zijn, dat wil zeggen zijn CO2-uitstoot volledig te verminderen en te neutraliseren. “DHL speelt een sleutelrol in de racelogistiek en helpt ons bij het beheren van de logistieke impact die we als wereldkampioenschap hebben”, vertelt Ellen Jones, ESG Manager bij Formule 1®. “Samen kijken we voortdurend naar duurzamere oplossingen en door innovaties zoals trucks op biobrandstof kunnen we aanzienlijke vooruitgang boeken bij het terugdringen van onze CO2-uitstoot en het bereiken van onze duurzaamheidsdoelstelling om in 2030 Net Zero te zijn.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo