Eerste hybride elektrische Scania voor Van Caudenberg – Debrouwer

Transportbedrijf Van Caudenberg – Debrouwer heeft een nieuwe stap gezet in het vergroenen van haar wagenpark. Met de aankoop van een hybride elektrische Scania P280 mikt het op een 2e Lean & Green ster.

Van Caudenberg – Debrouwer, gevestigd in Waver, Waals-Brabant, is gespecialiseerd in het vervoer van bomen voor de houthandel, radioactieve isotopen voor ziekenhuizen en distributie in de Benelux (bevoorrading van elektriciteitsgroothandels en sanitairwinkels). Het wagenpark bestaat uit 40 bestelwagens en 45 vrachtwagens, waarvan de helft Scania-voertuigen. Scania’s nieuwste aanwinst is een hybride elektrische P280. Deze combineert een 280pk 6-cilinder DC07 dieselmotor met een 90kW elektromotor (piekvermogen 150kW) en 2100Nm koppel. De batterij heeft een capaciteit van 30 kWh. Scania heeft specifieke training gegeven in “hybride rijden”.

Door te rijden met de nieuwe Scania diesels is het bedrijf erin geslaagd een ster te behalen in het Lean & Green programma. De P280 moet het mogelijk maken om een 2e ster te verdienen en zo het wagenpark verder te vergroenen. Een 2e ster betekent een vermindering van de gemiddelde uitstoot voor de hele vloot van nog eens 10% in de komende 3 jaar, bovenop de 20% die al is bereikt.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo