Van Moer Logistics wint nieuwe concessie voor trimodale terminal Brussel

De Haven van Brussel heeft de concessie van Van Moer Logistics voor de containerterminal op de Monnoyerkaai verlengd. De terminal zal ook in omvang verdrievoudigen om plaats te bieden aan nieuwe logistieke activiteiten.

Van Moer Logistics heeft een concessie voor twintig jaar, verlengbaar met maximaal tien jaar. De concessie omvat niet alleen de bestaande containerterminal, maar ook aangrenzende terreinen die momenteel worden ontwikkeld, waardoor de bruikbare oppervlakte toeneemt van 1,67 ha tot 6 ha. Op de nieuwe plaat zijn al nieuwe sporen zichtbaar, hoewel de terminal nog steeds niet is aangesloten op het Infrabel-netwerk. Een oplossing voor dit probleem zou binnenkort aangekondigd moeten worden.

Deze nieuwe concessie gaat gepaard met engagementen van beide partijen, zoals Jo Van Moer ons uitlegde: “De Haven van Brussel is momenteel bezig met het verstevigen en verdubbelen van de lengte van de kaaimuren, terwijl wij een tweede portaalkraan zullen aankopen en nieuwe magazijnen van ongeveer 20.000 m2 zullen bouwen voor activiteiten in stadslogistiek. Omdat dit geen activiteit is die we zelf op ons nemen, hebben we hiervoor overeenkomsten getekend met Ziegler en Ship-It.”

In totaal wordt 23,5 miljoen euro geïnvesteerd gedurende de looptijd van de concessie, met als doel het containerverkeer te laten groeien van de huidige 57.000 TEU naar 127.000 TEU in 2032 (80.000 TEU over de rivier, 12.000 TEU per spoor en 35.000 TEU in transit. Van Moer wil de terminal gebruiken om het containervervoer over de binnenwateren met Wallonië te ontwikkelen, en in dit geval met de regio Centre en La Louvière in het bijzonder. Naar verwachting zal het verkeer in Ronquières deze vrijdag worden hervat.

Van Moer Logistics is van plan 144 banen te creëren op zijn trimodale terminal in Brussel. Om deze toekomstige werknemers te vinden en op te leiden, heeft het Antwerpse logistieke bedrijf overeenkomsten gesloten met Actiris en Logisticity.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo