Delhaize bouwt nieuw DC voor Home Delivery in Vorst

Delhaize en Montea presenteerden vandaag hun plannen voor de bouw van een nieuw home shop center in Vorst. Deze ontwikkeling vormt het sluitstuk van hett herontwikkelingsprogramma van de oude Lipton-site door de vastgoedinvesteerder. Het is de ambitie van de partners dat het nieuwe e-commerce center tegen het vroege najaar van 2024 operationeel is.

Het gebouw van ca. 20.000 m² betekent een verdubbeling van de capaciteit van Delhaize Home Delivery.  “Dit is de perfecte uitvalsbasis voor een home delivery center. Op deze locatie bevindt Delhaize zich nog dichter bij haar klanten in het Brusselse waardoor zij op hun beurt kunnen genieten van een nog betere service en nog versere producten, door de kortere afstand die afgelegd moet worden en producten die daardoor minder lang onderweg zijn”, aldus Chloë Thoelen, Senior Vice President e-commerce bij Delhaize. “Door de routes zo optimaal mogelijk in te plannen met een minimum aan afgelegde kilometers, maar ook door te onderzoeken welk type (elektrische) voertuigen in een bepaalde regio het beste geschikt zijn om boodschappen thuis te leveren moet de zogenaamde ‘last mile’ zo groen mogelijk worden.” Er worden 24 parkeer- en oplaadplaatsen voorzien voor elektrische voertuigen.

Het gebouw zelf wordt zeer duurzaam en ambieert een BREEAM excellent-label. Door de parking op het dak te voorzien wordt er ruimte vrij gemaakt voor een biodiverse groenaanleg. Verder wordt een deel van de oude gebouwen gerecycleerd: de oude gevelplaten worden herbruikt en andere betonplaten worden verbrijzeld en opnieuw gebruikt voor de aanleg van de wegen rond en voor de opbouw van het nieuwe gebouw.

Hiermee wil delhaize ook 450 extra jobs creëren voor o.a. chauffeurs, orderpickers, administratieve krachten, enz. “De bouw van het nieuwe home shop center in Vorst is zeker geen eindpunt, maar wel een belangrijke volgende stap naar nog verdere groei”, vertelt Chloë Thoelen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo