H.Essers overschrijdt miljard euro omzetgrens

Logistiek en transportdienstverlener H.Essers heeft vorig jaar de grens van een miljard euro omzet overschreden. Dit is het logische gevolg van een aantal overnames, maar ook van organische groei.

De opening van een nieuw pharma crossdock in Genk, de overname van de Nederlandse bedrijven Verheul Transport en Meeus, van het Spaanse Coral Transports & Logistics, een contract met Pfizer voor de distributie van coronavirusvaccins… 2021 en 2022 waren drukke jaren voor de Limburgse groep H.Essers. En dit gaat door in 2023 met de opening van een chemische site in Lommel en een nieuwe afvullijn in Wilrijk. Dit alles heeft het bedrijf in staat gesteld om in 2022 de kaap van €1 miljard omzet te passeren (1,04 miljard voor 7.500 werknemers). De jaarresultaten resulteren echter niet in een stijging van de bedrijfswinst, die rond de 35 miljoen euro blijft. De nettowinst van de groep bedroeg 14 miljoen euro, vergeleken met bijna 25 miljoen euro een jaar eerder.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo