MATEXPO 2023: dé vakbeurs voor bouwmaterieel viert haar 40e editie!

Vlak na de Tweede Wereldoorlog was ons land in volle wederopbouw. Enkele slimme aannemers uit Harelbeke zagen daarin een kans om een bouwbeurs te organiseren om hun waren en kunde aan te prijzen. Met de Harelbeekse Bouwbeurs werden de funderingen gelegd voor wat zou uitgroeien tot MATEXPO, één van de belangrijkste beurzen rond grondwerken, constructie en bouw in Europa.

Van 6 tot en met 10 september verzamelen zo’n 350 exposanten met meer dan 1500 machinemerken voor de 40e editie van MATEXPO in Kortrijk Xpo. De exposanten stellen hun beste en nieuwste producten voor, waardoor bezoekers de kans krijgen om kennis te maken met een gevarieerd aanbod aan bouwmachines, recycling- en breekinstallaties, reinigingsmachines, bouw- en hijskranen, transportmiddelen, stellingen, bekistingen en tal van andere uitrustingen. Er zijn ook veel nieuwigheden te zien op vlak van informatica en dataverwerking.

OFFICIËLE OPENING & MATEXPO AWARDS

Naar aanleiding van deze jubileum editie worden tal van activiteiten georganiseerd. Zo zal de Officiële Opening terugblikken op de voorbije edities, maar ook uitkijken naar de toekomst in deze boeiende sector. Daarnaast worden traditioneel de MATEXPO Awards uitgereikt. Drie categorieën worden onderscheiden: de Innovation Award, de Green Award en de Safety Award.

JOB DAY

Bent u op zoek naar een job in de transport-, bouw- of logistieke sector? Kom dan op zaterdag 9 september van 10u00 tot 14u00 naar de Job Day tijdens MATEXPO én maak kennis met de 30 bedrijven die op zoek zijn naar uw profiel! Schrijf u in https://lnkd.in/ewtc7QqN

MATEXPO BOEK

Over veertig edities MATEXPO is een boek in de maak. Het MATEXPO boek zal meer dan 120 pagina’s bevatten met prachtige foto’s en documenten vanaf het ontstaan in 1946 tot waarnaar de beurs op vandaag is uitgegroeid. Het wordt een collectors item! Het boek kan je aankopen en afhalen tijdens de beurs aan de Hospitality Desk.

OLDTIMER ROUTE

Daarnaast eren we de voorbije MATEXPO edities met een mooie collectie oldtimer machines. Doorheen de beurs zal een oldtimer parcours van machines gemaakt worden, met bordjes die uitleg geven. Heel wat mooie kandidaturen werden toegestuurd. Niet alleen van exposanten, maar ook van privéverzamelaars. Heel wat exposanten pakken uit met een oude machine, maar bij de beursingangen zullen ook merken te zien zijn die niet meer onder die naam bestaan zoals International, Poclain, Magirius Deutz, … .

REGISTREER U VOOR GRATIS TOEGANG

Interesse om een bezoek te brengen aan MATEXPO? Registreer u voor gratis toegang met de code TPM2307 op www.matexpo.com

OPENINGSUREN & LOCATIE

  • Woensdag 6/09: 10u – 18u
  • Donderdag 7/09: 10u – 18u
  • Vrijdag 8/09: 10u – 20u (toegang tot 19u)
  • Zaterdag 9/09: 9u – 17u
  • Zondag 10/09: 9u – 17u

Kortrijk Xpo – Doorniksesteenweg 216 – 8500 Kortrijk

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

Facebook | Linkedin

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo