Webfleet vestigt Guinness World Record voor grootste afstand afgelegd met één laadbeurt

550,8 km. Dat is het nieuwe wereldrecord voor de grootste afstand afgelegd met een elektrische bestelwagen op slechts één keer laden.

Webfleet, de telematica-oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, heeft een Guinness World Record verbeterd dat eerder was neergezet in de VS. Het vorige record van 416,5 km staat nu op 550,8 km. Kevin Booker, Sam Clarke en Fergal McGrath – de door Webfleet gesponsorde bestuurders – verpulverden het wereldrecord in een Fiat E-Scudo, uitgerust met energiezuinige Bridgestone Duravis-banden.

De reis duurde 13 uur en negen minuten en werd overdag verreden. De Fiat E-Scudo had geen aanpassingen nodig en de route combineerde stedelijke en landelijke wegen om de omstandigheden van de ‘echte wereld’ na te bootsen. Het traject werd in Engeland afgelegd langs Cambridgeshire, Lincolnshire en Northamptonshire.

McGrath en Booker hebben allebei eerdere records voor benzine- en dieselverbruik en energieverbruik in een elektrische auto op hun naam staan. Ze hebben nu respectievelijk zes en vier wereldrecords op hun naam staan, terwijl Clarke nu zijn eerste met succes heeft afgerond.

McGrath zei: “De vermindering van koolstofuitstoot en de verbetering van de luchtkwaliteit behoren tot de hoogste prioriteiten van regeringen over de hele wereld, vooral in steden waar de luchtvervuiling het ergst is. Door dit wereldrecord te vestigen, hopen we aan te tonen dat volledig elektrische commerciële voertuigen in de praktijk aan de eisen van klanten kunnen voldoen en deze zelfs overtreffen, vooral in grote steden.”

Beverley Wise, Regional Director Webfleet UK voor Bridgestone Mobility Solutions, vulde aan: “Het record toont niet alleen de mogelijkheden van elektrische bestelwagens en geavanceerde Bridgestone-bandentechnologie voor bedrijven en stedelijke mobiliteit, maar ook de impact die bestuurders kunnen hebben op het energieverbruik van elektrische voertuigen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo