DB Schenker zet eerste Volta Zero in voor Benelux-operatie

DB Schenker rijdt met een Volta Zero elektrische truck in Nederland. De truck wordt ingezet in het stedelijk gebied van Tilburg en Ede.

“Wij vinden het belangrijk om zo snel mogelijk onze services CO2-neutraal aan te bieden en testen daarom verschillende nieuwe, innovatieve oplossingen om de uitstoot van onze transporten steeds verder te verminderen,” zegt Pierre van Diesen, Head of Land Transport bij DB Schenker in de Benelux. “De inzet van de Volta Zero is een natuurlijke stap in ons duurzaamheidsbeleid. Het slimme ontwerp van de vrachtwagen creëert bovendien een prettige en veilige werkplek voor onze medewerkers. Vanuit de lage cabine is er goed overzicht in het verkeer en kun je makkelijk zowel de linker- als rechterdeuren gebruiken. Wij streven ernaar om met een nieuwe, aantrekkelijkere werkomgeving chauffeurs aan ons te binden, aangezien het tekort een grote zorg van de branche blijft.”

DB Schenker heeft in 2021 een voorbestelling geplaatst voor bijna 1500 Volta Zero trucks. De bedoeling is om elektrische voertuigen in te zetten om goederen vanuit distributiecentra naar stedelijke gebieden en stadscentra te brengen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo