My-Trucks – Huurkoop voor (door)starters [Advertorial]

“Met My-Trucks realiseer je vandaag je ambities van morgen,” belooft de slogan van het bedrijf dat gevestigd is in Drongen. Hoe maakt My-Trucks dat sterk, en wat houdt huurkoop juist in?

“Qua verkoop beleven we een recordjaar,” vertelt Thomas Vandepitte, Marketing Manager bij My-Trucks. Meer dan 10 jaar is de firma ondertussen actief. My-Trucks biedt huurkoop aan van tweedehands trekkers. Huurkoop? Kopen op afbetaling, zo kan je het zien. Meer dan 2.000 bedrijven – zowel starters als groeiende ondernemingen – zijn er ondertussen al mee geholpen. De ambitie is om zeker tot 10.000 te gaan.

Financiering bekomen

Twijfelt de bank aan de cijfers van je onderneming en krijg je daarom geen financiering aangeboden? Dan kan je bij My-Trucks wél terecht. “Wij willen starten waar de banken stoppen,” zegt Vandepitte. Bram De Wilde, COO van My-Trucks, treedt hem daarin bij: “Onze klanten moeten wel sowieso actief zijn in de B2B.”

Je wenst een bedrijfsvoertuig te kopen, maar je hebt niet voldoende eigen middelen om het voertuig zelf volledig te betalen? Je betaalt dan een voorschot, krijgt van My-Trucks het voertuig en betaalt vervolgens het resterende bedrag in maandelijkse vaste termijnen terug. Aan het einde van de rit heb je het voertuig helemaal in eigendom.

Droom waarmaken

Oprichter Eric Van Speybroeck kwam op het idee voor My-Trucks toen hij nog werkte bij de bloemisterij die hij erfde van zijn ouders. “Toen mijn broer en ik begin 2000 het bedrijf overnamen, hebben we de overstap gemaakt van het kweken van planten naar de distributie ervan,” vertelt Van Speybroeck. “Vermits wij altijd van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat op het bedrijf aanwezig waren, hadden we nauw contact met de chauffeurs die voor ons in onderaanneming werkten.”

Vaak kreeg Van Speybroeck chauffeurs over de vloer die de droom hadden om op zichzelf te beginnen. Die droom helpt hij nu waar te maken voor zelfstandige chauffeurs en groeiende transportbedrijven. Het begrip huurkoop is wel nog niet volledig ingeburgerd in onze contreien. “De Franse markt is veel meer vertrouwd met het principe van location-achat,” weet De Wilde. “We zien het als een van onze taken om huurkoop beter bekend te maken in Vlaanderen.”

My-Trucks in cijfers

  • 20 medewerkers
  • opgericht in 2012
  • in 4 landen actief
  • 31 miljoen euro omzet
  • vloot van 1.250 voertuigen

https://www.my-trucks.com


lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo