Een brandstofcel voor Toyota’s Hilux

Toyota heeft een prototype Hilux onthuld die is uitgerust met een waterstofbrandstofcel. Hiermee zet Toyota naar eigen zeggen de volgende stap in zijn streven naar een CO2-vrije toekomst.

De pick-up werd onthuld in de Toyota Manufacturing UK (TMUK) fabriek in Derby, Engeland, waar hij werd ontwikkeld met steun van de Britse overheid als onderdeel van een gezamenlijk project met verschillende partners. Een team van het R&D-centrum van Toyota Motor Europe (TME) in Zaventem is ook betrokken bij de ontwikkeling.

De nieuwe aandrijflijn maakt gebruik van basiscomponenten uit de Mirai, Toyota’s waterstofauto. Waterstof wordt opgeslagen in drie hogedruktanks, waardoor het Hilux-prototype een geschatte actieradius heeft van meer dan 600 km.

Toyota wijst erop dat “de Hilux een wereldwijd icoon van het merk Toyota is en staat bekend om zijn uitzonderlijke betrouwbaarheid en duurzaamheid. Tijdens het ontwikkelingsproject is onderzocht hoe deze eigenschappen behouden kunnen blijven terwijl een nieuwe emissievrije aandrijflijn met waterstofbrandstofcel wordt toegepast.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo