De nieuwe Ford Transit Custom: een bestelwagen waar je op kan bouwen! [Advertorial]

Ford Pro beschikt over een uitgebreid gamma van voertuigen en diensten die toegespitst zijn op de verschillende economische sectoren, met ook veel aandacht voor de bouw. Dat kan je ook ontdekken op Matexpo, waar het merk de nieuwe Transit Custom toont, die later dit jaar zijn opwachting maakt. En die nieuwkomer in het gamma heeft alles om te verleiden.

Het is een druk jaar bij Ford Pro. Na de voorstelling van de gloednieuwe Transit Courier en een reeks updates voor de Transit 2Ton, volgt binnenkort de marktlancering van de volledig nieuwe Transit Custom. Het huidige model is razend populair omwille van zijn werklust, looks en comfort en ook zijn flexibiliteit om in te spelen op alle mogelijke toepassingen. De nieuwe Transit Custom bouwt verder op die kwaliteiten, maar speelt nog meer in op de praktische noden van gebruikers, zowel wat het beheer betreft als op het terrein en biedt een nog ruimere keuze aan aandrijvingen.

Praktisch af-fabriek
Zo is de nieuwe Transit Custom verkrijgbaar met een ruime keuze aan uitstekende Ford EcoBlue dieselmotoren met een vermogen van 110 tot 170 pk, met naar keuze een handgeschakelde zesbak of een automatische achtversnellingsbak. Naast een laadvolume van 5,8 tot 9 m³ biedt de nieuwe Transit Custom daardoor een laadvermogen tot 1.327 kg en een sleepvermogen tot 2.500 kg! Bovendien is het model voor het eerst ook verkrijgbaar met AWD vierwielaandrijving: praktisch op de werf!
Daarnaast is de nieuwe Transit Custom verkrijgbaar met verschillende niveaus van elektrificatie (zie kader).


Bij de ontwikkeling is meer dan ooit gedacht aan de praktische aspecten. Zo is de laadhoogte lager dan bij de vorige generatie en blijft de totale hoogte van de standaardversie onder de 2 meter. Handig in parkeergarages – en dus ook voor wie veel in Antwerpen moet zijn… Ook aan het comfort van de chauffeur is gedacht, met grote schermen om geconnecteerd te kunnen werken en een stuur dat gekanteld kan worden en op die manier dienst doet als tablet om op te eten of plaats biedt aan een computer

 

Ombouw-klaar
Op technologisch vlak zet de nieuwe Transit Custom trouwens grote stappen. Een 5G-modem zorgt voor een bijzonder snelle verbinding voor over the air updates en Ford Pro Services zoals FordLiive voor een weergaloze efficiëntie en inzetbaarheid. En omdat bestelwagens vaker wel dan niet kleine of grotere koetswerk- of inrichtingsaanpassingen ondergaan om die inzetbaarheid nog te verhogen, is de nieuwe Custom voorzien van het ‘Ford Pro Integration Upfit System’. Dat maakt een digitale integratie van ombouwtoepassingen makkelijk uit te voeren en te gebruiken. Kortom: de perfecte bestelwagen, ongeacht de noden van je wagenpark.


Elektrificatie
Ford Pro zet met de nieuwe Transit Custom stevig in op elektrificatie. Naast een 224 pk sterke plug-in hybride uitvoering, die voortaan gebruik maakt van een 2.5 liter benzinemotor in combinatie met een elektromotor die gevoed wordt door een 11,8 kWh batterij (goed voor een puur elektrisch rijbereik van 57 km), is de Custom voor het eerst ook verkrijgbaar als 100% elektrische versie! Die beschikt over een vermogen van 100 of 160 kW op de achterwielen en een batterij met een capaciteit van 74 kWh voor een geschat rijbereik van 380 km. Bovendien biedt hij dankzij ProPower Onboard in de laadruimte een stopcontact met een vermogen van 2,3 kW om materiaal van stroom te voorzien.


www.nl.ford.be/bedrijfsvoertuigen

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

Ford experts ‘electric vans’ geven belangrijke tips – Transport & VAN.TV 61 (Kanaal Z)

Na de Ford E-Transit breidt Ford Pro zijn gamma van 100% elektrische bestelwagens nog verder uit met de middelgrote E-Transit Custom en de compacte E-Transit Courier. Een gamma dat emissievrije oplossingen biedt voor een zo breed mogelijk cliënteel. Maar terwijl elektrische auto’s stilaan ingeburgerd geraken, zitten een aantal bestelwagenkopers nog met twijfels rond EV’s…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo