60 jaar UTA: van brandstofleverancier tot digitaal platform voor mobiliteit [Advertorial]

UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (beter gekend onder de afkorting UTA) werd in 1963 opgericht door Heinrich Eckstein en is vandaag een leverancier van volledige mobiliteitsdiensten in Europa. Het maakt nu deel uit van Edenred SE. Daarom opereert het voortaan onder de merknaam UTA Edenred. De dienstverlening voor de transporteur, die is gebleven.

In 1963 vertrokken de chauffeurs nog met verschillende munteenheden op zak om hun brandstof, hun reparaties en onkosten onderweg te betalen. Om diefstal en misbruikt te voorkomen, lanceerde Eckstein eerst de brandstofcheques. Die werden vervolgens vervangen door kaarten met een magneetstrip.

In 2023 wordt de kaart aanvaard op 81.000 locaties (waaronder 62.000 servicestations) in 41 landen. Er kan ook tol mee worden betaald in 27 landen. Recent werd de kaart uitgebreid met 511.000 laadpunten voor elektrische voertuigen in 28 landen. Met de kaart kan ook (via Plus Services) betaald worden voor onderhoud en reparaties in het buitenland.

Nieuwe digitale oplossingen

“Vandaag bieden wij dienstverlening aan klanten met vloten van uiteenlopende omvang en dat in alle mogelijke sectoren. Naast transportbedrijven en logistieke spelers genieten ook commerciële operatoren en beheerders van bedrijfsvoertuigenvloten van onze jarenlange ervaring op het vlak van brandstofkaarten en dienstverlening”, zegt Carsten Bettermann (CEO van UTA Edenred).

Met UTA One® next, stelt UTA Edenred bijvoorbeeld een inter-operabele tolbox (EETS) voor die 17 tolgebieden dekt in 15 Europese landen. UTA Edenred biedt ook nieuwe digitale oplossingen, zoals het UTA SmartCockpit® planningsprogramma voor brandstoffen, de UTA SmartConnect® telematica-oplossing (lokalisering, reisrapporten) en de digitale brandstofkaart UTA EasyFuel®. Allemaal voorbeelden die aantonen dat UTA Edenred een globaal digitaal platform is geworden voor de mobiliteit van zijn klanten.

UTA Edenred biedt transporteurs ook een compensatieprogramma voor de CO2-uitstoot, dat de naam UTA Carbon Offset kreeg. Hiermee worden klanten geholpen bij het verbeteren van hun milieubalans en hun engagement op de weg naar een duurzame mobiliteit zonder impact op het klimaat.

www.uta.com

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo