Febelauto promoot het gebruik van tweedehandse onderdelen

Febelauto, dat afgedankte voertuigen en batterijen uit elektrische, hybride en plug-in hybride voertuigen beheert, lanceert het project “Ready2Reuse” om de voordelen van tweedehands auto-onderdelen voor het milieu en de consument in de verf te zetten.

In het kader van dit project, gesteund door het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO), heeft Febelauto twee verschillende CO2-calculators ontwikkeld om een antwoord te bieden op de vraag of de keuze voor een tweedehands onderdeel een groene keuze is. Beide calculators zijn nu beschikbaar op de website van Febelauto. Catherine Lenaerts, directrice van Febelauto, legt uit: “Met de play versie kan de consument de CO2-winst van een tweedehandsonderdeel berekenen voor drie voertuigtypes. Herstellers en wagenparkbeheerders van hun kant berekenen de CO2-winst in onze premium tool, op basis van gegevens over merk en model (…)”. Febelauto somt de voordelen van gebruikte onderdelen op: ze zijn vaak van even goede kwaliteit als nieuwe, veel milieuvriendelijker (geen nieuwe grondstoffen gebruikt), verbruiken minder energie en stoten minder CO2 uit. En dan hebben we het nog niet eens over de aantrekkelijkere prijs. Voor ‘Ready2Reuse’ werkt Febelauto ook samen met de autosupermarkt Cardoen en twee erkende centra voor depollutie en verwerking van afgedankte voertuigen: Autohandel Didier in Waregem en De Jonghe Recuparts in Deurne.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo