Dachser en Rhenus ontwikkelen samen interoperabel eCMR

Het aanstaande wijdverbreide gebruik van elektronische vrachtbrieven zal grote inspanningen vereisen op het gebied van interoperabiliteit. Dit is precies het doel van de Open Logistics Foundation, die een Europese open source standaard heeft ontwikkeld met de steun van Rhenus, Dachser en Fraunhofer IML.

Dachser en Rhenus hebben het nieuwe eCMR-platform getest op een echte route vanuit Berlijn en hebben de documenten automatisch verwerkt. “Als concurrenten zoals Rhenus en Dachser via hetzelfde open source platform met eCMR samenwerken, zal deze standaard zeker door de hele industrie worden geaccepteerd”, legt Professor Dr. h. c. Michael ten Hompel, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Open Logistics Foundation, uit. In de werkgroep die deze open source standaard heeft ontwikkeld, zaten ook leveranciers van eCMR-oplossingen zoals Cargo Ledger, Pionira, Trans follow en Veroo.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo