De Citroën ë-Berlingo in het hart van de bpost Eco-Driving Challenge

Begin oktober organiseerde bpost zijn Eco-Driving Challenge op het Circuit Zolder. Het doel? Laten zien hoe bpost een duurzamere toekomst voor de logistieke sector nastreeft door zijn medewerkers hierbij te betrekken. De autopartner voor de gelegenheid: Stellantis en zijn Citroën ë-Berlingo.

Stellantis en bpost werken al enkele jaren actief samen. In drie jaar tijd heeft de constructeur niet minder dan 3.700 bestelwagens geleverd aan het postbedrijf. Bpost van zijn kant zegt te streven naar groenere en veiligere mobiliteit. Er werd met name telemetrie geïntegreerd in alle voertuigen om het personeel aan te moedigen een efficiënter en milieubewuster rijgedrag aan te nemen. Het bedrijf is ook van plan om tegen 2030 de laatste voertuigen te vervangen door volledig elektrische modellen. De Eco-Driving Challenge maakt deel uit van dit beleid. 150 managers en 130 postbodes konden in teams deelnemen aan 4 proeven om hun rijvaardigheid, technische kennis en ecologisch bewustzijn te testen en te verbeteren. De drie beste teams mogen deelnemen aan een Europese Eco-Driving Challenge. Bpost beheert een vloot van 18.000 voertuigen, waaronder 11.000 bestelwagens. 1.500 daarvan zijn al 100% elektrisch. Onlangs werden 700 volledig elektrische ë-Berlingo’s geleverd aan bpost.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo