Renault Trucks neemt als eerste de elektrische retrofit-route

Renault Trucks is de eerste grote fabrikant die een elektrisch retrofitproject aankondigt. Tot nu toe werd deze opkomende markt overgelaten aan kleine onafhankelijke entiteiten. In samenwerking met Novumtech is de eerste 12-tons D vrachtwagen uitgerust met een nieuwe elektrische aandrijflijn.

De motor, versnellingsbak, brandstof- en AdBlue-tanks, hydraulische pomp voor stuurbekrachtiging, luchtcompressor voor ophanging en remmen, en aircocompressor zijn vervangen door een elektromotor die rechtstreeks op de aandrijfas is aangesloten, een lithium-ionbatterij van 210 kWh, een 22 kW lader, een nieuwe elektrische luchtcompressor voor de ophanging en het remsysteem, een elektrische hydraulische pomp voor de stuurbekrachtiging, een elektrische aircocompressor en een elektrisch verwarmingssysteem voor de cabine.

Zodra het voertuig is goedgekeurd, zal Renault Trucks in samenwerking met het verhuurbedrijf Clovis beginnen met een testfase in reële bedrijfsomstandigheden. “Het doel van dit project is om de ecologische, technische en economische relevantie van elektrische retrofits voor vrachtwagens te beoordelen. Circulariteit is een van de strategische gebieden waarop Renault Trucks zich richt om het goederentransport koolstofvrij te maken. We zetten ons in om de levensduur van de voertuigen die we produceren te verlengen en om een circulaire economie te ontwikkelen”, legt de fabrikant uit.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo