Solutrans wordt een strategische ontmoetingsplaats

De 17e vakbeurs Solutrans, die van 21 tot 25 november 2023 plaatsvindt in Lyon Eurexpo, wordt een belangrijk evenement voor iedereen die betrokken is bij goederenvervoer. De beurs is al sinds juni volgeboekt en zal ’s werelds toonaangevende spelers samenbrengen.

“Solutrans is uitgegroeid tot Europa’s grootste evenement voor de transportsector en bevestigt zijn essentiële rol in de overgang naar energie-efficiënte mobiliteit. Met bijna 27% van de exposanten die tot nu toe internationaal geregistreerd waren, bevestigt de beurs ook zijn reeds gevestigde internationale reputatie. Een twintigtal Europese landen, waaronder Italië, Duitsland, Turkije, Nederland, Polen, Spanje, België, het Verenigd Koninkrijk, enz. zullen aanwezig zijn,” zegt Patrick Cholton, voorzitter van de beurs. Van de grote fabrikanten zal alleen Volvo Trucks niet aanwezig zijn op de show in Lyon.

Solutrans 2023 zal de nadruk leggen op alternatieve energieën in het kader van het “Fit For 55”-pakket van de Europese Unie. Er zal met name een onderzoek worden onthuld, dat een onafhankelijk perspectief biedt op de toekomst van energiebronnen voor transport. Conferenties zullen gaan over gas, elektriciteit, biobrandstoffen en retrofitting.

Bezoekers kunnen ook deelnemen aan workshops over alternatieve energiebronnen en kennismaken met nieuwe voertuigen, terwijl Franse bezoekers een ruimte gewijd aan bankieren en verzekeren kunnen vinden om uit te vinden hoe ze hun emissievrije voertuigen kunnen financieren en verzekeren.

Tot slot kijkt Solutrans 2023 naar de toekomst van stedelijke logistiek. In Frankrijk staat de komst van lage-emissiezones (ULEZ) voor de deur. Voor het eerst zal er een cargobikezone met een testparcours aanwezig zijn in het hart van Hal 1, en een vijftiental stands zullen oplossingen voor leveringen op de laatste meter tonen.

Daarnaast is de Solutrans Digital Show voor het tweede jaar terug. Internetgebruikers kunnen zich onderdompelen in de show via een interactieve ruimte. Ze kunnen stands van exposanten bezoeken, zien wat er nieuw is, contact opnemen met exposanten en op afstand toegang krijgen tot herhalingen va

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo