Essensium: succesvolle uitrol SafeTrack™ [Advertorial]

Het beschermen van werknemers op de werkvloer waar tal van toestellen voor goederenbehandeling actief zijn, blijkt heel wat ondernemers zorgen te baren. Geconfronteerd met een top beveiligingssysteem als SafeTrack™ van Essensium reageren de meesten met een verbaasd ‘Bestaat dit echt?’.

Laat het duidelijk zijn: SafeTrack™ is geen fictie. Na jaren van research werd dit systeem door Essensium op de markt gebracht en kende onmiddellijk een overweldigend succes. SafeTrack™ zorgt voor een doeltreffende bescherming van de voertuigen en voetgangers op de werkvloer en verhoogt de productiviteit. Bovendien zorgt het Essensium SafeTrack™ Safety Assistance System voor de veiligheid van de voetgangers door gebruik te maken van AI-objectherkenning om te bepalen waar voetgangers zich bevinden in verhouding tot de voertuigen. Het systeem informeert de bestuurders waar de voetgangers zich bevinden en zorgt ervoor dat ze vroegtijdig worden gedetecteerd en dat aanrijdingen of andere conflicten worden vermeden.

Innovatieve technologie

We vroegen Boris Berghmans, VP Sales, om meer uitleg. “SafeTrack™ is een volledig uitgewerkt systeem om de werknemers op de werkvloer bescherming te bieden. Het systeem maakt gebruik van een zeer innovatieve technologie, namelijk Vision Technology, gepaard met Artificial Intelligence. Het basisprincipe is een realtime positionering van alle voertuigen op de werkvloer, waarbij automatisch wordt ingegrepen wanneer er conflicten dreigen. Voertuigen worden dan automatisch afgeremd. Dit real time positioneringssysteem is gekoppeld aan een klantenportaal om op elk ogenblik de flow van de voertuigen op de werkvloer te volgen (Digital Twin). Dit maakt overigens een correcte en snelle analyse van de verkeersstromen op de werkvloer mogelijk, waardoor doeltreffend kan ingegrepen worden om die verkeersstromen te verbeteren en de productiviteit op te drijven zonder de veiligheid in het gedrang te brengen.”

We brachten SafeTrack™ na jaren van onderzoek ongeveer anderhalf jaar geleden als een volledig ontwikkeld product op de markt en konden al meteen een aantal gerenommeerde bedrijven overtuigen zoals RAJA (distributie verpakkingen en kantoorbenodigdheden), Bleckmann (logistieke dienstverlening), Pfizer (farmaceutica) en Takeda (farmaceutica)

Snelle expansie

SafeTrack™ van Essensium is 100 % made in Belgium, het is een puur Belgisch product gecreëerd door onze eigen R&D mensen. De resultaten van deze innovatieve technologie overtuigden ondertussen ook industrieleiders zoals Cummins, Komatsu en Callebaut. Het succes straalt ondertussen uit tot buiten de Benelux en we richten ons nu onder meer tot de Verenigde Staten. In Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Ierland zijn reeds entiteiten opgericht en personen ter plaatse. Overal is de belangstelling voor een doeltreffend beveiligingssysteem immers even groot. Onze klant L’Oréal bijvoorbeeld gebruikt onze veiligheidssystemen al in 11 landen. Daarvoor hebben we ook akkoorden met de grootste constructeurs van vorkheftrucks en goederenbehandelingsmaterieel en kunnen samen met hen complete oplossingen aanbieden. Eén van onze troeven is immers het meedenken met onze klanten om voor hun een oplossing op maat te ontwikkelen.”

www.essensium.com

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo